Förvirrad bilförare utlöste terrorlarm i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man krockade med tre bilar när han körde mot trafiken genom Lundbytunneln i Göteborg under tisdagen. När polisen hittade knivar och flera exemplar av Koranen i bilen inleddes en stor insats – av oro för en terroristattack. Men det visade sig vara falskt larm.

Det var under tisdagseftermiddagen som händelsen inträffade. Senare greps mannen och misstänks nu för bland annat mordförsök, skriver Göteborgs-Posten.

När polisen sedan sökte igenom bilen hittade man både knivar och flera exemplar av Koranen. Bombskyddet och Säpo kopplades in av oro för terrorbrott och en husrannsakan av mannens lägenhet gjordes.

Enligt uppgifter till tidningen finns det i nuläget ingen anledning att tro att mannen har planerat ett terrordåd – snarare att det rör sig om en person som mår dåligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.