Maria af Geijerstam säger till SVT Nyheter Väst att det gäller att komma i tid till Götaplatsen under måndagen om man ska ha någon chans att få en glimt av landslaget. Foto: SVT

Stor fest på Götaplatsen när fotbollslandslaget firar bronsmedaljen

Uppdaterad
Publicerad

Det väntas fest på Götaplatsen i Göteborg under måndagskvällen när landslaget firar bronsmedaljen i fotbolls-VM. Direkt influgna från Nice tas de emot av vad som väntas bli en stor folkmassa.
– De vet inte riktigt hur stort det här är i Sverige, säger Maria af Geijerstam, projektledare på Svenska fotbollförbundet.

Som traditionen bjuder i sportsammanhang kommer det att firas rejält på Götaplatsen. I en kortegebuss från Gamla Ullevi kommer damerna att hejas fram till Götaplatsen, som går att följa på en storbildskärm på platsen.

– När tjejerna vann brons 2011 så var det 10 000 personer här, så vi hoppas på lika mycket folk idag, eller egentligen ännu mer. Det är ju bra väder så vi tror att det kommer mycket folk, säger Maria af Geijerstam.

På scen kommer spelarna att intervjuas, och anfallaren Olivia Schoughs syster Lydia Schough kommer att sjunga landslagslåten.

– Jag tror att tjejerna är svinpeppade. De vet inte riktigt vad som kommer att hända här i kväll, de har bara hört lite rykten om vad som väntar, men jag tror att stämningen är väldigt bra i laget nu, berättar Maria af Geijerstam.

Damerna flyger på måndagsmorgonen från Nice och landar på Landvetter klockan 11:57. SVT Nyheter Väst är på plats och sänder direkt från ankomsten.

– Mitt råd är att komma i tid till Götaplatsen om man vill ha en bra plats, framhåller Maria af Geijerstam.

Hemmaort

Förklaringen till varför de firar i Göteborg är enkel. Göteborg är landslagets hemmaort och de flesta hemmamatcherna brukar spelas på Gamla Ullevi.

Maria af Geijerstam var på plats när damerna vann bronsmedaljen i helgen.

– Det var väldigt mycket glädje i helgen och det kommer att firas ordentligt ikväll. De sa när jag träffade dem att de inte riktigt vet hur stort det är i Sverige, så det ska bli kul att se hur det blir, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fotbolls-VM 2019

Mer i ämnet