Två bilar frontalkolliderade vid lunchtid på E20 norr om Mariestad. Foto: Westy Foto/Torbjörn Axelsson

Tre döda efter svår frontalkrock på E20 i Mariestad

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar frontalkrockade på E20 norr om Mariestad under torsdagen. Inledningsvis meddelade polisen att två personer avlidit till följd av olyckan. Under fredagsmorgonen kom beskedet att ytterligare en person dött.

– Det är en väldigt tragisk olycka, säger Anna Göransson vid polisen.

Det var vid 12.30-tiden under torsdagen som två bilar frontalkrockade på E20 norr om Mariestad. Totalt befann sig fem personer i de båda bilarna.

Under torsdagskvällen meddelade polisen att två personer, en kvinna i 70-årsåldern och en man i 60-årsåldern, hade dött till följd av sina skador. Ytterligare två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan. Under morgonen därpå meddelade polisen att en tredje person, en man i 35-årsåldern, hade mist livet till följd av olyckan. Anhöriga till de avlidna är underättade.

– Det är ett omfattande utredningsarbete som tar vid nu, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Vi är i behov av, och söker fortfarande efter, uppgifter och vittnen. Om man har uppgifter och inte redan har pratat med polis om det, så tar vi tacksamt emot det.

Vållande till annans död

På eftermiddagen inledde polisen en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik. Senare, under kvällen, meddelade de att man även lagt till rubriceringen vållande till annans död.

– Båda fordonen som var inblandade i olyckan är tagna i beslag, sade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, vid tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.