Fullt utvecklad brand i garage på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Det brann under morgonen kraftigt i ett underjordiskt parkeringsgarage på Hisingen.

Det var strax efter klockan fem på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten fick in ett larm om en brand i ett av fordonen i parkeringsgaraget. När de kom till platsen kunde man konstatera att det var byggnaden som brann.

– Det brinner så pass mycket att vi kan klassa den som fullt utvecklad, säger Millie Ekman, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg

Flera brandskadade bilar

Räddningstjänsten har under morgonen haft 13 enheter på plats samt ett ledningsfordon.

Flera bilar ska ha blivit skadade i branden men man har, enligt räddningstjänsten, inte kunnat rapportera om några personskador.

Vid 06:30 kom rapporter om att branden ska vara under kontroll.

– Vi har släckt branden, skickat hem en del styrkor, och nu håller vi på att ventilera i garaget, säger Mats Gränsmark, ledningsbefäl hos räddningstjänsten Storgöteborg.

Grov skadegörelse

Polisen meddelade senare under dagen via sin hemsida att man kommer att skriva en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.