Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Fullt utvecklad brand i industriområde i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten med fem enheter larmades till ett industriområde på Kasenabbevägen i Uddevalla vid 16-tiden på måndagseftermiddagen.
– Det handlar om en fullt utvecklad brand i en kupol. Även ambulans har skickats till platsen, säger Annelie Silveira, teamledare SOS Alarm.

Det är en kupol, som räddningstjänsten benämner som ett förråd, som brinner på gamla varvsområdet och fem enheter från räddningstjänsten finns på brandplatsen.

”Oroliga för släckvatten”

– Vi låter det brinna ner eftersom vi är lite oroliga för att få en massa släckvatten med eventuella föroreningar ner i vattnet som finns alldeles i närheten, säger Lars Bjurström, räddningschef i beredskap i Uddevalla.

Enligt honom har ingen person kommit till skada. Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

Vid 18-tiden var branden ännu inte helt släckt men under kontroll.

– Det är en enhet kvar på platsen som kommer vara där i några timmar till. Det finns ingen spridningsrisk men vi gör inget eftersläckningsarbete eftersom vi inte vill ha föroreningar ner i vattnet. Miljö och hälsa har också varit på plats och kollat så att det är okej, säger Lars Bjurström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer