Tio skjutvapen hittades – nu döms männen till fyra års fängelse. Foto: Polisen

Fyra års fängelse för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms till fyra års fängelse för bland annat grovt vapenbrott. Vid en husrannsakan i Göteborg hittades bland annat tio licenspliktiga skjutvapen och flera handgranater.

Enligt GT genomfördes husrannsakan efter ett misstänkt drograttfylleri tidigare i år. I en företagslokal som de två männen, den ena i 40-årsåldern och den andra i 20-årsåldern, hade kopplingar till hittade polisen tio licenspliktiga skjutvapen; åtta pistoler och två automatvapen, samt 227 patroner och fyra handgranater.

Nekar till brott

Mannen i 40-årsåldern dömdes mot sitt nekande till fyra års fängelse för grovt vapenbrott, vapenbrott, ringa narkotikabrott, dopingbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den yngre mannen dömdes också mot sitt nekande till fyra års fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.