Det var i september som en man i 25-årsåldern blev skjuten på en frisörsalong i Borås. Nu är fem personer anhållna. Foto: Johan Valkonen / JVFOTOPIX

Fyra män anhållna efter skottlossning på frisörsalong i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen mot en man på en frisörsalong i Borås har fyra personer anhållits, misstänka för försök till mord och medhjälp till mord. Totalt är nu fem män frihetsberövade i ärendet. – En av de misstänkta ska vara skytten, säger Lars Björklund, förundersökningsledare polisområde Älvsborg.

Det var den 11 september i år som en man i 25-årsåldern blev skjuten i benet på en frisörsalong i centrala Borås. Efter ett antal husrannsakningar i området kunde polisen under onsdagsmorgonen gripa fyra män.

– Vi har under två månader haft ett aktivt arbete som gått framåt och arbetet fortsätter, säger kammaråklagare Martin Svensson. 

Under dagen har det hållits förhör med männen, som är i åldrarna 17-25, och de är nu anhållna, misstänka för försök till mord och medhjälp för försök till mord.

– De fyra männen har kopplingar till kriminella nätverk i Borås och under dagen kommer det hållas förhör, säger Lars Björklund, förundersökningsledare.

Ingår samtliga i  nätverket Hässleholmen/Hulta?

– Ja.

Nästan 500 förhör

Efter skottlossningen, som polisen misstänker ska ha varit riktad mot en kund på frisörsalongen, har ett omfattande utredningsarbete pågått. Polisen har förhört nästan 500 personer och efter dagens gripande är totalt fem män frihetsberövade i ärendet.

– Jag kan i nuläget inte svara på vad som ledde oss till dessa misstänkta, säger kammaråklagare Martin Svensson.

SVT Nyheter Väst har tidigare kartlagt två kriminella nätverk i Borås, två nätverk som under flera år haft en konflikt som genererat flera mord och mordförsök.

– Det vi ser nu är att Hässlenätverket har en uppgörelse mellan gängmedlemmarna, säger en poliskälla.

I klippet nedan berättar frisören som blev skjuten i benet om skottdramat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar frisören om skottdramat Foto: Johan Valkonen och Noor Bolad/P4 Sjuhärad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer