Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Två pojkar döda efter A-traktorolycka i Grebbestad

Uppdaterad
Publicerad

Två pojkar i tonåren har dött och två andra har skadats efter en singelolycka med en A-traktor utanför Grebbestad natten mot lördag. Philip Sahlin, 22, var en av de första på plats vid olyckan.

– Jag försökte mest hålla mig lugn bara och försöka få de andra att lugna ner sig, säger han.

Kockan 23.39 på fredagen kom larmet om en trafikolycka på väg 163 utanför Grebbestad. En A-traktor med fyra ungdomar hade krockat med ett träd efter att ha kört av vägen.

En pojke i 15-årsåldern dog i olyckan. Två andra blev allvarligt skadade, varav den ene fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, och en fjärde person fick lindriga skador.

På söndagskvällen kom beskedet att en av de allvarligt skadade, också en pojke i tonåren, mist livet på sjukhuset. Anhöriga är underrättade.

Han var först på plats

Philip Sahlin, 22, var en av de första personerna på plats vid olycksplatsen. Han berättar att han valde att stanna kvar eftersom räddningstjänsten inte hade hunnit fram än.

Philip Sahlin, 22, var en av de första personerna på plats vid olycksplatsen Foto: SVT

– I och med att vi kände de inblandade så stannade vi kvar såklart. Det känns tråkigt att en så ung person går bort så tidigt, säger han till SVT Nyheter Väst.

Han och de andra som befann sig på olycksplatsen gjorde allt de kunde för att hjälpa till på olycksplatsen.

– De andra försökte få koll på föraren medan jag satt och försökte hålla koll på han som satt kvar i bilen, säger Philip Sahlin.

”Bilen tagen i beslag”

Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisregion Väst, säger att polisen inte kan svara på om A-traktorn var trimmad med hänvisning till att utredning fortfarande pågår.

– En förundersökning om vårdslöshet i trafik är inledd. Bilen är beslagtagen, säger Andreas Odén, vakthavande befäl i region Väst till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.