En tidig skiss på Macken-lekplatsen kan komma att se ut. Foto: Trollhättan stad

Galenskaparnas ”Macken” blir lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Skrotnisses lekplats blev en succé. Nu satsar Trollhättan på ännu en lekplats med välkänt tema.

Maria Alberts Park i Trollhättan kommer i slutet av sommaren få en bensinstation. Men bara en låtsasstation. För när Trollhättan idag påbörjar det formella arbetet med en ny temalekplats är det SVT:s kultserie ”Macken” som står för inspirationen.

TV-serien Macken sändes första gången i SVT i mitten av 80-talet och innebar genombrottet för Galenskaparna. Serien satte även Trollhättan på kartan i och med huvudrollsinnehavarna Roy och Rogers dialekter. Trollhättan råkar också vara Galenskaparbröderna Claes och Anders Erikssons hemstad.

”En bra idé”

– Vi har fått en förfrågan om en lekplats i Trollhättan och både min bror Claes och jag tycker att det är en bra idé. Vi har lovat att vara behjälpliga och hoppas att vi kan få till Macken som lekpark i vår hemstad, säger huvudrollsinnehavaren Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

Parkens budget ligger på 4 miljoner kronor, och ambitionen är att ”Macken” ska invigas i samband med stadens födelsedagskalas 20-21 augusti. Än är det dock inte alla politiska beslut fattade. Först ska byggnads- och trafiknämnden säga sitt.

Sugen på att återuppleva tv-serien? Klicka dig till Macken här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.