Polisen tror att en gastank ligger bakom den dödliga explosionen i Säve. Foto: SVT

Polisen: Gastank bakom dödliga explosionen i Säve

Uppdaterad
Publicerad

Måndagens dödliga explosion i Säve ska ha skett i en gastank, och troligen ha varit en ren olyckshändelse, säger Peter Kron som är polisens förundersökningsledare i ärendet.

På måndagseftermiddagen larmades SOS av flera personer om en stor explosion i Säve. När räddningstjänsten kom till platsen hittades en man död i anslutning till den villa där explosionen skett.

– Troligtvis är det här en olyckshändelse. Vi tror att det är en gastank som har exploderat, säger förundersökningsledaren Peter Kron till SVT Nyheter Väst.

Inte en arbetsplatsolycka

Enligt polisen hanterade mannen som avled i explosionen privat gods, det rör sig alltså inte om någon industriell verksamhet.

Men varför gastanken exploderat är ännu oklart. Man har hittat en vinkelslip i närheten av platsen.

– Det kan vara så att personen i fråga använt vinkelslipen och att det har orsakat explosionen. Det kan ha varit en gnista från den eller att man punkterat gastanken, säger Peter Kron.

Nu väntar polisen svar från rättsmedicin och kriminaltekniker, som kan dröja upp till två veckor. Man misstänker i nuläget inget brott kring den här händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.