Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Alva Karlsson är på plats i Sisjön. Foto: SVT

Giftig rök efter brand i container i Sisjön

Uppdaterad
Publicerad

En brand i container med nio ton litiumbatterier bröt ut i Sisjöns industriområde i på onsdagen. En person fick föras med ambulans till sjukhus på grund av andningssvårigheter. Släckningsarbetet ska ha pågått hela natten. Under torsdagen pyrde ny rök upp igen.

På torsdagen fick räddningstjänsten in ett nytt larm om att det ryker ymnigt från containern igen.

– Vi lämnade platsen vid halv tio på förmiddagen, då rök det inget alls. Vi har varit på plats heöa natten och nu vänder vi tillbaka igen för att kontrollera, säger Bosse Larsson på räddningstjänsten.

Larmet från Sisjön i Göteborg kom in till polisen vid lunchtid under onsdagen. Polisen skrev på sin hemsida att byggnader i rökens riktning utrymts. Röken bedömdes som farlig och ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades på grund av röken. Containern står utomhus och röken är begränsad till den.

I nuläget finns det ingen fara för allmänheten men räddningstjänsten uppger att man har spärrat av runt området.

Nio ton batterier

Polisen meddelande på onsdagseftermiddagen att containern innehåller nio ton batterier och att en närliggande fastighet fick en typ av skada i inledningskedet till branden.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning efter att räddningstjänsten är klara på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.