Foto: SVT

Marias glädjetårar – djur och lantbruk får vara kvar på Bergums fritidslantgård

Publicerad

Efter chockbeskedet i början av året såg det mörkt ut för Bergums fritidslantgård. Men på onsdagen kom vändningen. Göteborgs stad skjuter till pengar och gården och djuren får vara kvar i väntan på att en förening kan ta över.

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om Bergums fritidslantgård i Olofstorp där framtiden varit osäker eftersom Angered inte längre har råd att driva gården.

Men under onsdagen kom beskedet från kommunstyrelsen i Göteborg. Staden skjuter till de extra pengar som stadsdelen behöver för att driva gården under 2020. Pengarna tas från den pausade arenautredningen. Det beslutades också att en förening sedan ska ta över gården.

– Djuren är nummer ett för mig. Jag blir så jätteglad, jag kan inte hålla rösten, säger Maria Lilja som arbetar på gården.

Glädjen var stor när beskedet kom under förmiddagen bland de 20 deltagarna och arbetsledarna som arbetar på gården.

– Nu ska vi jobba med stor glädje för djuren och kollegorna. Det känns skitbra, som man säger i Göteborg, säger Maria Lilja.

Hör reaktionerna på beskedet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.