Reparationerna i Götatunneln skapar långa köer i centrala Göteborg under onsdagsförmiddagen. Foto: SVT

Götatunneln åter öppen – efter långa köer i centrala Göteborg

Götatunneln i centrala Göteborg är åter öppen efter att en lastbil på onsdagsmorgonen körde in i en skylt uppsatt i den. Strax före klockan tio beslutade Trafikverket att stänga av tunneln i båda riktningarna vilket har haft stor påverkan på trafiken under dagen.

Enligt larmet som kom vid kvart över sju på onsdagsmorgonen ska den påkörda skylten ha hängt ner över vägen inne i tunneln och riskerat att ramla ner. Därför stängdes två körfält av i riktning mot Järntorget.

– Trafikledningscentralen har sett i sina kameror hur en lastbil med en grävmaskin på släpet kört på skylten och sedan ska den här grävmaskinen ha skrapat taket i tunneln hela vägen, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Polisen kan få problem att identifiera lastbilen då registreringsnumret enligt uppgift inte varit tillräckligt synligt på kamerorna.

”En farlig situation”

I samband med att reparationerna inleddes vid 10-tiden, då bland annat el ska dras, stängdes hela tunneln.

– Det är en farlig situation förstås. Av säkerhetsskäl har vi därför stängt hela tunneln, säger Veronika Gustafsson på Trafikverkets pressjour till SVT Nyheter Väst.

Vid 13-tiden var det bara trafiken i riktning mot Järntorget som var avstängd.

Tunneln åter öppen

Trafiken leddes om via andra vägar, något som ska ha skapat långa köer inne i Göteborg. Vid 14-tiden hade tunneln öppnat igen och det är åter full framkomlighet för trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer