Grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L) har fattat ett ordförandebeslut om att ändra distanundervisningen för eleverna i högstadiet. Foto: TT

Göteborgs högstadieelever snart tillbaka i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Högstadieelever i Göteborg kommer att få undervisning på plats i skolan igen, åtminstone till viss del.
– Ungefär en tredjedel av eleverna får stanna hemma, säger grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L)

Det är grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L) som under fredagen beslutade att eleverna i Göteborgs 44 högstadieskolor ska ha distansundervisning växelvis från och med 25 januari, vilket GP var först med att berätta.

Axel Darvik (L)

– I samråd med smittskyddet har vi kommit fram till att eleverna ska få vara delvis hemma och delvis på plats i skolan. Som ett riktmärke kommer ungefär en tredjedel av eleverna få stanna hemma, men det varierar också beroende på hur långt eleverna har till skolan och hur stora lokaler det finns, säger Axel Darvik (L).

Gäller till den 14 februari

Sedan terminstarten har högstadieeleverna haft distansundervisning för att försöka minska risken för smittspridning av coronaviruset. Nuvarande beslut gäller till 14 februari men kan komma att fortsätta hela terminen beroende på hur smittspridningen utvecklas.

– Jag ser positivt på beslutet. Det har visat sig att distansundervisning är negativt för vissa elever, som tappar i kunskapsutveckling, säger Axel Darvik (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet