Renoveringen av Göteborgs stadsteater beräknas kosta 30 miljoner kronor. Foto: TT

Göteborgs stadsteater stängs – ombyggnad väntar

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs stadsteater planerar att hålla stängt spelåret 2019–2020 på grund av renovering och ombyggnad. Under tiden kommer man att spela på andra platser i regionen samt möjligen på andra spelplatser i Göteborg

Det var Göteborgs-posten som först rapporterade om stängningen som i första hand beror på att fastigheten måste renoveras med bland annat stambyte och fasadrenovering. I samband med det vill även teaterledningen se flera förbättringar.

Framför allt är det Lilla scenen som behöver ljudisoleras och få en ny ingång. Dessutom vill teaterledningen se en ny källarrestaurang och flera barer.

– Konkurrensen om besökarna är stor i Göteborg, teatern måste hänga med, säger Björn Sandmark, Stadsteaterns vd, till GP.

30 miljoner

Teaterns styrelse har begärt 12 miljoner kronor i extra bidrag. Alla politiska och finansiella beslut om stängningen är ännu inte fattade, men klart är att teatern åtminstone kommer att hålla stängt från maj 2019 och fyra månader framåt, skriver tidningen.

Renoveringen beräknas kosta 30 miljoner kronor enligt en tidigare förstudie.

– Det går inte att skjuta på det längre, säger Björn Sandmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.