Foto: TT

Göteborgspolitiker vill styra upp elsparkcyklarna

Publicerad

Elsparkcyklarna har blivit populära i Göteborg men har också kritiserats. Nu vill Trafiknämnden se en överenskommelse med aktörerna.

Sedan elsparkcyklarna dök upp i Göteborg har kritik vädrats mot företeelsen. Risk för olyckor och slarviga parkeringar är några synpunkter som lyfts.

Vill se uppgörelse direkt

En enig Trafiknämnd i Göteborg beslutade under torsdagen ge Trafikkontoret i uppdrag att snabbt ta fram en uppgörelse med företagen som hyr ut sparkcyklar.

Förslaget lades av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet och samtliga partier ställde sig bakom.

– Det har inte funnits någon reglering på det här området och det krävs att vi hittar ramar för detta. Vi har Stockholm att snegla på som har skapat en bra överenskommelse med leverantörerna, säger Karin Plejel (MP) oppositionsråd i Göteborg och ledamot i Trafiknämnden.

Vill begränsa hastigheten

Karin Plejel säger att det bland annat kan handla om att hastigheten begränsas inom vissa områden eller att det inte blir tillåtet att parkera på vissa platser.

Albin körde 20 kilometer i timmen när scotern plötsligt lade av

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer