Även i år ställs Göteborgsvarvet in. Foto: TT / SVT

Göteborgsvarvet ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsvarvet 2021 ställs in. Det meddelar nu Göteborgs friidrottsförbund. Beskedet kommer två veckor innan loppets start.

– Det är ett extremt tungt beslut, säger Martin Bergman förbundsdirektör Göteborgs fridrottsförbund.

Under tisdagsförmiddagen kom beslutet att ställa in Göteborgsvarvet för andra året i rad. När SVT Nyheter Väst ringer upp Martin Bergman, förbundsdirektör för Göteborgs friidrottsförbund, är han mycket tyngd av beslutet.

– Det känns extremt tungt. Det har varit en oerhört lång dialog med smittskyddet, polisen, Sahlgrenska sjukhuset och hela Göteborgs stad under sommaren, det som länge såg positivt ut med minskade smittspridning ser nu svart ut, läget har förändrats och vi var tvungna att fatta det här beslutet, säger han.

Ingen återbetalning

Göteborgs idrottsförbund har efter förra årets inställda lopp suttit i en tung ekonomiskt sits och Martin Bergman berättar att konsekvenserna över årets inställda lopp fortfarande är svåra att överblicka men hoppas på löparnas och stadens välvilja.

– Vi kommer i nuläget inte har råd att betala tillbaka startavgiften, detta på grund av klubbens ekonomiska situation, vi hoppas verkligen att löparna har förståelse för detta. I dagsläget kan vi ännu inte heller säga om årets startavgift kommer att kunna användas till nästa års lopp.

Blickar framåt

Martin Bergman berättar att beslutet togs in i det sista när det stod helt klart att det skulle vara en omöjlighet att loppet genomfördes.

– Till löparna vill jag säga att vi tycker att detta är otroligt ledsamt, och att vi ska göra allt som står i vår makt för att göra det virtuella loppet spännande, men nu måste vi blicka framåt och satsa allt på att hålla ett lopp nästa år, säger Martin Bergman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.