Eva Thimfors, socialchef i Götene kommun. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Götene kommun: ”Det har blivit helt fel i kommunikationen”

Uppdaterad
Publicerad

Nu tvärvänder kommunen efter kritiken från anhöriga mot att det går lätt att hämta ut personer på äldreboenden i Götene, trots besökförbudet. Efter att SVT ställt frågor till ansvariga ändras nu bilden helt.

– Det har blivit fel i kommunikationen och jag tar förstås mitt ansvar. Jag behöver gå tillbaka och göra om och göra rätt, säger Eva Thimfors, socialchef i Götene kommun.

Bilden att det går lätt att hämta ut äldre från boenden bekräftas av enhetschefer som SVT pratat med. Men så här var det inte alls tänkt att fungera.

När förstod ni att något var fel?

Coronapandemin

– Egentligen först när du hörde av dig så förstod ju jag att det var något som var galet, säger Eva Thimfors. Vi vill ju begränsa antalet möten med de äldre.

Under måndagen har Eva Thimfors informerat enhetscheferna att de behöver bli mycket striktare i sina bedömningar. Men hon är också självkritisk och menar att hon kunde varit tydligare i sin kommunikation med enhetscheferna tidigare.

– Kommunikation är det svåraste vi har, säger Eva Thimfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet