Snart ska invånarna i Götene få hjälp med digitala tjänster. Foto: TT

Götene kommun ska stärka invånarnas digitala kompetens

Uppdaterad
Publicerad
Att få fysisk kontakt med myndigheter och företag blir svårare och svårare. Trots detta står många utanför den digitala världen. Nu blir Götene en av femton kommuner i landet som hjälper invånarna att gå online.

Majoriteten av kontaktvägarna som finns till myndigheter och företag är numera digitala. Att använda sin internetbank, signera avtal, ansöka om föräldrapenning eller sjukpenning, ja – många vardagliga saker blir svåra om du står utanför den digitala kompetensen. Enligt en rapport som Internetstiftelsen gjort framgår att 600 000 svenskar använder internet sällan och en halv miljon är helt offline. Detta ska det bli ändring på i Götene, det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Många sökte bidraget

Götene är en av femton kommuner som nu får stöd av Internetstiftelsen och regeringen för att öppna ett DigidelCenter, en fysisk plats dit kommuninvånarna kan vända sig för att få hjälp med digitala tjänster och teknik. Centren ska dra igång i början av nästa år. Det var över 50 kommuner som ansökte om bidraget.

Här är övriga kommuner i landet som får statliga pengar för att kunna öppna DigidelCenter:

Båstad, Gällivare, Götene, Hylte, Jokkmokk, Kramfors, Krokom, Luleå, Mönsterås, Norrköping, Rättvik, Säter, Torsby, Vingåker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Götene

Mer i ämnet