För andra året i rad sätter coronapandemin stopp för världens största fotbollsturnering för ungdomar. Foto: TT

Gothia Cup ställs in – för andra året i rad

Uppdaterad
Publicerad

Både Gothia Cup och Partille Cup ställs in i sommar, det meddelar arrangörerna. Det är coronapandemin som för andra året i rad ställer till det för ungdomsturneringarna.

Gothia Cup som skulle ha spelats 18-24 juli är inställt, det skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Anledningen som uppges är att Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland har gjort prognoser för sommaren som visar att ett stort sportarrangemang som Gothia Cup inte kommer kunna hållas.

– Det känns nästan overkligt att tvingas fatta det här beslutet för andra året i rad. Med de råd vi får från smittskyddsexpertisen, måste vi fatta det här beslutet nu, med sorg i våra hjärtan, säger Dennis Andersson, Gothia Cups generalsekreterare.

Hör Dennis Andersson om hur han ser på den inställda turneringen och Gothia Cups framtid i klippet ovan.

Även Partille Cup inställt

Även Partille Cup som skulle ha spelats 5-10 juli ställs in.

Båda cuperna var inställda under 2020 och skulle ha hållits i mindre format i år. Dock går de inte att genomföra på grund av rådande restriktioner i samhället.

I klippet nedan berättar ungdomar som skulle delta fi Gothia Cup förra året om besvikelsen över att turneringen ställdes in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.