Kristina Petersen har varit programledare för SVT Nyheter Väst, tidigare Västnytt, i tio års tid Foto: SVT

GP värvar programledare från SVT Nyheter Väst

Publicerad

Kristina Petersen är ett bekant ansikte för den västsvenska TV-publiken. Efter 17 år på SVT går hon nu vidare till Göteborgs-Posten.

Kristina Petersen har varit programledare för SVT Nyheter Väst, tidigare Västnytt, i tio års tid. Hon var också en av programledarna för programmet Eftersnack som sändes 2007 – 2009. Dessförinnan arbetade hon med TV-programmen Filmkrönikan, Niklas Mat och på nyhetsredaktionerna Smålandsnytt och Sydnytt. 

Men nu går hon vidare till nytt jobb. Hon kommer att bli programledare för Göteborgs Postens nya TV-satsning där man kommer att direktsända från en TV-studio i Göteborg, men samtidigt jobba för hela Stampenkoncernen där bland andra Hallands Nyheter, Bohusläningen och TTela ingår. 

– Det här är en chans att få vara med och starta upp någonting nytt, och vara med och forma det! Det ska bli väldigt roligt, säger Kristina Petersen. 

Många roliga minnen

Kristina Petersen berättar att hon har väldigt många fina minnen från sin tid på SVT. Hon minns extra tydligt en händelse från sitt första år som programledare.

– Min största fadäs som programledare, enligt tittarna, var när Frölunda hockey skulle möte Färjestad på Nya Ullevi. Men jag säger Färgelanda istället för Färjestad! Då gick telefonerna varma, och vissa tittare krävde faktiskt min avgång. 

Men idag är det bara ett väldigt roligt minne.

– Förutom att vara programledare, så har jag också varit mycket reporter på SVT. Och det är något av det roligaste som finns. Att åka runt i Västsverige och träffa människor, det är fantastiskt!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer