Foto: SVT

Grannarna dagen efter kraschen: ”Surrealistiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Orsaken till att ett ultralätt flygplan störtade mitt i ett villaområde utanför Borås är ännu inte klarlagd. I området är grannarna fortfarande chockade över det som hände mitt framför deras ögon.

Dagen efter flygplansolyckan är stämningen bland grannarna i villaområdet dämpad. Samtidigt som flygplansdelarna bärgas för vidare undersökning går vardagen vidare, men med tankarna på gårdagen.

– Man tänker på det hela tiden, säger Anders Gustafsson, som bor i området och som såg planet störta.

I klippet ovan berättar grannarna i området om olyckan.

Två män omkom i flygolyckan. Piloten, en man i 50-årsåldern, och en passagerare i 20-årsåldern. Vad som var orsaken till att planet störtade i villaområdet är fortfarande okänt. Men en teknisk undersökning har genomförts av polis på plats och polisens trafiksektion i Göteborg ska nu utreda vidare.

Under onsdagen bärgades planet från platsen där det störtade och togs i förvar för att genomgå fler undersökningar och nu har avspärrningarna hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.