Två personer omkom i kraschen i villaområdet. Foto: Johan Valkonen/JVFOTOPIX

Mindre flygplan har störtat vid villaområde i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan störtade ner mellan två villatomter i bostadsområdet Ekås i Borås på tisdagskvällen. Två män omkom i flygkraschen.

– Vi har gjort vad vi  kunnat för att fastställa identiteten på männen, men det vi fått fram har ändå gjort att vi nu kontaktat anhöriga, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, vid 21-tiden.

Larmet om olyckan kom strax efter halv sju. Vittnen ska då i samtal till SOS Alarm bland annat ha sett en rökpelare stiga från platsen. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

– Det var inringare som gav rapporter om detta, som jag förstår det så har de sett själva olyckan, säger Peder Liljeroth, brandingenjör på räddningstjänsten.

Även Flyg- och sjöräddningscentralen fick larm om vad som då beskrevs som ett havererat, men inte lokaliserat, flygplan.

– Enligt våra uppgifter ska det ha funnits två personer ombord, säger Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket.

Kraschade mellan två villatomter

Flygplanet har kraschat mellan två villatomter, och sedan börjat brinna.

– Vi hörde en dov, hög smäll när vi satt och åt, säger en av de boende i området som SVT pratat med, och fortsätter:

– Sen tittade jag ut genom köksfönstret och såg svart rök. Det är en chock, flygplanet kunde lika gärna ha kraschat i något av husen här.

Två män döda

Klockan 21.05 kom beskedet att två män omkom i kraschen, enligt polisen. Det bekräftar polisens förundersökningsledare på plats.

Anhöriga är underrättade. Ingen person på marken skadades i olyckan, rapporterar TT.

Planet tillhör Borås Ultralätt flygklubb

Planet som kraschade tillhör Borås Ultralätt flygklubb. Det var Borås Tidning först med att rapportera om.

– Det som hänt är väldigt tragiskt. Våra tankar går till de drabbade familjerna, säger Craig Tivendale ordförande för klubben, till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.