Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när grannen Bengt tänder ett ljus och minns den mördade småbarnspappan i Bergsjön Foto: Alva Karlsson/SVT

Grannen om mördade småbarnspappan i Bergsjön: ”Det här tog hårt på oss”

Uppdaterad
Publicerad

Dödsskjutningen på taxichauffören har tagit hårt på grannar och boende i området i Bergsjön. Då och då stannar en granne förbi och småpratar eller tänder ett ljus vid minnesplatsen när SVT besöker platsen.

– Han var så trevlig mot alla, säger Bengt Lundqvist, granne till mannen.

Bengt och hans hustru Barbro har bott i sin lägenhet i Bergsjön i över 30 år. När SVT möter paret utanför porten säger de att något liknande aldrig hänt i området. De berättar om ljugarbänken där de boende brukar samlas och prata och då och då stannar någon förbipasserande till för att hälsa och prata med Bengt och Barbro.

– Eftersom vi bott här så länge känner vi till de flesta runtomkring här och de flesta känner också till oss, säger Bengt Lundqvist.

Bodde i samma trappuppgång

Mannen som natten mot söndag den 16 oktober blev ihjälskjuten på en parkering i Bergsjön bodde i samma trappuppgång som paret Lundqvist.

– Han var jättetrevlig och hälsade ofta och vi mötte honom ute när han var ute med sina barn, det är en jättetrevlig familj och därför tog det väldigt hårt på oss, eftersom vi känner dem, säger Bengt Lundqvist.

Oklara omständigheter

Ännu är ingen gripen eller misstänkt för skjutningen. Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.