Foto: Privat/SVT

Grannen Camilla: ”Man går inte säker någonstans”

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område har spärrats av efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats på Viktor Rydbergsgatan i Johanneberg i Göteborg.
– Jag såg flera polisbilar, brandbilar och någon ambulans. Det känns ju helt fruktansvärt om det skulle vara en bomb, säger Camilla Svenlert, som bor i närheten av den avspärrade platsen.

Strax före klockan 08 på tisdagsmorgonen hittade en person något som såg ut som en bomb vid sin arbetsplats i Johanneberg i Göteborg. Efter att polisen kom till platsen gjordes samma bedömning: att det såg ut som en bomb i en påse.

Camilla Svenlert bor precis i närheten av den avspärrade platsen. Det var när hon tittade ut genom fönstret som hon såg flera bussar som stod på rad.

inga sirener hördes

Hon berättar att hon inte hörde några sirener under morgonen, utan enbart såg fordonen från fönstret.

– Det är vardagsmat för oss som bor här när det är halt. Jag tänkte inte så mycket mer på det, men när jag kom ut på gatan såg jag att det var avspärrat så jag inte kunde fortsätta vägen neråt. Det var en mängd poliser, en piket, räddningstjänst och någon ambulans, säger Camilla Svenlert och fortsätter:

– Man reagerar inte så mycket längre. Det känns som att det händer saker hela tiden. Det är obehagligt när det händer något sådant här i ens närhet. Man har ingen aning om var det kan inträffa, det känns ju helt fruktansvärt om det skulle visa sig vara en bomb.

”Inte säker någonstans”

Polisen har gått upp i en särskild händelse. Totalt är ett område på 150 meter avspärrat i Johanneberg och flera polispatruller är på plats tillsammans med nationella bombskyddet, räddningstjänst och ambulanser.

– Man går inte säker någonstans, känns det som.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.