Foto: SVT

Terrängbrand i Änggårdsbergen

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick larm om en terrängbrand i Änggårdsbergen i Göteborg. Släckningsarbetet försvårades på grund av den otillgängliga platsen. Totalt har det brunnit på ett cirka 2000 kvadratmeter stort område.

– Branden är uppe på ett berg vid skjutbanan, och vi har inte haft tillgång till brandposter, säger Claes Lyppert, räddningsledare vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten hade tre enheter och en ledningsenhet på plats för att bekämpa branden. Enligt Räddningstjänsten var det ett skogsområde på cirka 2000 kvadratmeter som brann.

Kontroll under kväll och natt

Branden utbröt vid lunchtid och vid 14-tiden på eftermiddagen var den inringad och under kontroll.

– Från början fick vi använda våra tankbilar, men vi har nu dragit slang från Flatåsmotet och räknar med att eftersläckning och kontroll kommer att pågå resten av eftermiddagen och kvällen, eventuellt även natten också, säger Claes Lyppert.

Klockan 20. 30 var branden släckt och insatsen avslutades. Räddningstjänsten meddelade under lördagsmorgonen att man kommer att hålla koll på området så att det inte blossar upp igen.

Orsaken till branden är ännu okänd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.