Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marie Berg på grundskoleförvaltningen tycker också att skolan ska rivas. Foto: SVT

Grundskoleförvaltningen: ”Skolan borde rivas”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att problemen fanns redan för över 30 år sedan är det ännu inte klart med en ny skola i västra Göteborg. Anledningen är att den nu ska bli större än tänkt – vilket leder till att bygglovet dröjer.
– Vi behöver riva den, säger utvecklingsledaren på grundskoleförvaltningen Marie Berg.

I klippet ovan hör du grundskoleförvaltningens Marie Berg bemöta kritiken från föräldrarna.

Ett 40-tal barn har rapporterat besvär som de bara har när de är i skolan. Det handlar om astma, allergiska reaktioner såsom klåda och rinnande ögon, bland annat.

Men den nya skola som länge varit planerad i västra Göteborg och som skulle ersätta Åkeredsskolan lyser fortfarande med sin frånvaro.

Vi behöver riva den

– Än så länge ser vi att lokalerna är fungerande som skolhus, men vi vill givetvis se över detta eftersom vi har barn som inte mår bra, säger Marie Berg på grundskoleförvaltningen.

Efter problemen på skolan på 80-talet, när man bland annat hittade mögel i golven, så har vissa åtgärder gjorts som fått effekt, menar Marie Berg. Men hon medger att skolan bör rivas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer