Personen på bilden har inte nödvändigtvis något med artikeln att göra. Foto: TT/SVT

HA-medlem gripen misstänkt för försök till grov utpressning

Uppdaterad
Publicerad

Hells Angels-medlemmen var efterlyst i Göteborg. Men det var på Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg som polisen hittade honom. Nu har han gripits misstänkt för grovt vapenbrott och försök till grov utpressning.

Polisen är än så länge mycket förtegen om ärendet. De misstänkta brotten utreds på polisens avdelning för grova brott i Göteborg, och utredningen har pågått en tid.

– Jag kan inte ens andas ett ljud om den här förundersökningen just nu, säger Peter Kron, på avdelningen för grova brott.

Mannen greps på Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg och enligt en källa med insyn i ärendet ska mannen ha varit eftersökt av polisen i omkring två veckor.

Åklagaren i ärendet Ulrika Åberg har tidigare lett förundersökningarna i flera gängrelaterade mordfall i Göteborg, bland annat skjutningarna på Vår krog och bar 2015. Även hon lägger locket på om utredningen kring HA-medlemmen.

– Vi vill inte dela med oss av några uppgifter just nu. Vi vill först se till att höra honom nu när han är gripen, och sedan får vi se hur vi går vidare, säger hon.

Åklagaren uppger att brotten ska ha skett i Göteborg under 2017 och att mannen förutom utpressningsförsöket och vapenbrottet misstänks för grov misshandel.

Har brottet med hans medlemskap i Hells Angels att göra?

– Ja, det är svårt att bortse från den omständigheten i utredningen, så mycket kan jag säga, säger kammaråklagare Ulrika Åberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer