Under onsdagsmorgonen så har det inträffat flera olyckor på grund av halkan. Foto: Linus Olsson

Halkan ställer till det – flera olyckor i morgontrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen har det skett flera trafikolyckor i Västsverige.

– Det är halt på vissa ställen nu på morgonen, säger Lars Jostelius på räddningstjänsten i Storgöteborg.

På länsväg 752 i Morlanda på Orust har en bilist kört av vägen och voltat under morgonen. Föraren kunde ta sig ur bilen själv och det är oklart om personen är skadad.

– Eftersom det är halt så är det bra att ta det försiktigt under morgonen, säger Lars Jostelius på räddningstjänsten.

Flerbilskrock

På E6 strax söder om Kungsbacka var sex personilar inblandade i en olycka. Det rapporteras vara mycket halt på platsen och olyckan orsakade långa köer.

– Vi har även haft ett par avåkningar under morgonen när det var halt på vägarna, säger Lars Josetlius.

Buss av vägen

Strax innan klockan 7 åkte en buss utan passagerare av vägen på länsväg 656 i Stenungsund. Därefter har två personbilar också kört av vägen på samma plats på grund av väglaget.

Polisen har också rapporterat om olyckor på Tjörn och i Mark. På Tjörn ska en person ha förts till sjukhus efter olyckan, liksom i Mark där bilen ska ha voltat.

– Man får vara försiktig i morgontrafiken. Det brukar vara värst första omgången av halka sedan brukar folk förstå att man ska byta däck och köra försiktigt, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Han berättar att olyckorna som ägt rum på mindre vägar mestadels är avåkningar, på grund av halka. Men vid större olyckor som involverar flertalet fordon understryker han framför allt sen sak:

– Folk är alldeles för dåliga på att hålla avstånd. Och det är extra viktigt nu när det är halt. Det går inte att få stopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.