Efter att vi kontaktat sexköparen ställer han upp på en intervju på mail. Foto: SVT

Han köper sex på thaimassagen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan fem år tillbaka köper han sex på thaimassagesalonger. Han vet att det är olagligt, men har svårt att låta bli.

– Det kanske låter märkligt, men jag ser mina besök på thaimassagesalonger som något av en hobby och guldkant på tillvaron, säger han.

Vi kommer i kontakt med mannen genom ett internetforum där man diskuterar och betygsätter sexköp på thaimassagesalonger. Där är han en av de drivande personerna. Efter att vi kontaktat honom ställer han upp på en intervju på mail.

Han berättar att han är en gift man på drygt 50 år som inte är nöjd med sin och fruns sexliv. Hur ofta han köper sexuella tjänster på thaimassagesalonger varierar enligt honom, från ett par gånger i månaden till inget besök på ett halvår. 

– Massagen ger mig tillfälle att få utlopp för sexuell frustration. Självklart är det att vara otrogen, men det handlar aldrig om känslor och det lindrar samvetet.

Trots det handlar det, enligt honom, inte så mycket om att köpa sexuella tjänster. Han säger att han aldrig skulle gå till en prostituerad på gatan, till exempel.

– Jag har aldrig varit intresserad av gå till prostituerade. På en thaimassagesalong köper jag en massage och det handlar mer om spänningen när man inte vet om eller vad som erbjuds.

Ökat utbud av salonger

Mannen skriver att han upptäckte thaimassage för fem år sedan och blev fast. Han hade tidigare ett excelark där han samlade egna och andras erfarenheter kring thaimassage. I det hade han över 100 thaimassagesalonger och han säger att det var nära 90 procent av salongerna i excelarket som erbjöd happy ending. 

– Det har blivit vanligare i och med det ökade utbudet av salonger. Det krävs mer eller mindre happy ending för att det ska gå runt för salongerna, menar han.

– Men salonger som är rena bordeller besöker jag aldrig. Priset för en massage fungerar där i praktiken som en inträdesbiljett till de sexuella tjänsterna.

”Enkel utväg”

Han säger sig aldrig ha stött på någon som han tror är utsatt för människohandel. I så fall skulle han gå till polisen.

– Det är ingen tvekan om att det finns människohandel och en del individer med självskadebeteende, eller andra psykiska problem, som mår dåligt av att sälja sex. Samtidigt finns det många som väljer det som en enkel utväg att tjäna pengar utan att må dåligt, men skulle jag märka att en massös erbjuder något som hon inte vill skulle jag tacka nej direkt.

Du säger att det är en ”hobby”, men det är ju en hobby som går ut över andra. Hur tänker du kring det?

– Många thailändskor lever på massagen och skickar hem pengar till sin familj. De anser att det är det bästa sättet för dem att tjäna pengar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.