Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Morgan Melgaard berätta varför han anmälde politikerna i klippet ovan. Foto: SVT/George Adam

Han polisanmälde politikerna i Alingsås: ”Måste få stopp på deras agerande”

Uppdaterad
Publicerad

Morgan Melaard var privatpersonen som polisanmälde elva politiker i Alingsås för att de beviljat ett bygglov till en strandvilla som stred mot detaljplanen.

Vi träffar Morgan Melgaard i skogen bakom den aktuella tomten – där en över 400 kvadratmeter strandvilla fick bygglov för två år sedan. Det var han som polisanmälde elva politiker för bygglovet som gick emot tjänstemännens rekommendationer.

– Jag tyckte det var så allvarligt att jag måste pröva de grepp som kunde fungera, säger Morgan Melgaard som är den alingsåsbo som polisanmälde samma år.

Själv blivit kritiserad

Morgan Melgaard har själv fått ta emot kritik i lokalpressen för sin anmälan. Bland annat eftersom han själv har ett hus vid vattnet.

– Jag är jävligt noga med att folk kan gå både på sjösidan och förbi huset, men jag är väldigt privilegierad, det förstår jag, säger Morgan Melgaard. 

Hör Morgan Melgaard berätta om varför han valde att anmäla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.