En av de krossade rutorna. Foto: SVT

Handgranat orsakade explosion på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Det var en handgranat som exploderade på Hisingen under lördagen. Det konstaterar polisen efter de har genomfört en teknisk undersökning.

Vid sjutiden på lördagsmorgonen fick polisen in samtal om att något ska ha exploderat mitt emellan två flerfamiljshus på Hisingen. På plats hittade polis ett föremål som exploderat på utsidan av fastigheten.

LÄS MER: Explosion vid fastighet i Göteborg

Området spärrades av för teknisk undersökning och polisen kopplade in hundförare. Undersökningen resulterade i att man bland annat hittade skador på husets fasad.

– Analysen har blivit klar under natten och med största sannolikhet är det en handgranat, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Polisen vill inte svara på om dådet har kopplingar till gängkriminalitet eller om det finns någon hotbild mot någon boende i området.

– Det är vi inte tillåtna att göra och i nuläget vi har ingen gripen och ingen misstänkt, säger Gustafsson.

Ingen kom till skada vid explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.