Du kan väl drakdansen? Foto: SVT

Häng med på inflyttningsfest i Borås

Publicerad

Första november firar SVT Nyheter Väst att vi flyttat in i nya lokaler i centrala Borås.
– Vi hoppas kunna sprida information om vad vi gör och hur en nyhetsredaktion jobbar, säger redaktionschef Josefin Ziegler.

För två år sedan öppnade SVT Nyheter Väst en ny lokalredaktion i Borås. På redaktionen jobbar idag två reportrar. Från början låg redaktionen i radiohuset vid Katrinedalsgatan, söder om riksväg 40.

I höst har Sveriges Radio och SVT gemensamt flyttat in till city. Nu håller vi till vid Västerlånggatan.

– Det tror vi är bra då det blir lättare för folk att komma förbi med tips, idéer och förslag på sådant vi skulle kunna uppmärksamma, säger Josefin Ziegler, redaktionschef på SVT Nyheter Väst.

Gemensam fest

På onsdag blir det gemensam inflyttningsfest med Sveriges Radio. Festen kommer att hållas på Textile Fashion Center i Borås från klockan 10. Det är fritt inträde och alla är välkomna.

– Man ska kunna träffa oss från SVT Nyheter Väst och våra reportrar i Borås. Och vi hoppas kunna bjuda på en rolig upplevelse för de barn som kommer, säger Josefin Ziegler.

Prata framför kameran

Besökare kommer att kunna dansa med Bolibompadraken och träffa Radioapan. För de som är nyfikna på tv-yrket finns möjligheten att prova på att prata framför en kamera.

– Det tror vi att lite äldre barn, tonåringar och även vuxna kan tycka är spännande, säger Josefin Ziegler.

Varför har ni inte festen i era egna lokaler?

– På det här stället har vi möjlighet att ta emot fler. Vi vill att så många som möjligt ska kunna träffa oss. Vi vet att när apan och draken framträder så är det många som vill se dem. Även om vi har flyttat i ett nytt fint hus så rymmer det inte lika många.

LÄS MER: Här kan du öva på Drakdansen

– Inflyttningsfesten sker den 1 november mellan 10 och 13 på Textile Fashion Center i Borås.

– Bolibompadraken dansar klockan 10:30, 11:30 och 12:30.

– Prova på att vara tv-reporter i SVT:s monter, utforska P4 Sjuhärad på sociala medier och spana in den nya världsledande radiotekniken.

– Ingen föranmälan behövs. Arrangemanget är gratis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer