Foto: SVT

Hanterade 6567 liter smuggelsprit

Uppdaterad
Publicerad

En person flydde när tullen slog till mot ett lager i Dalsland. I en lastbil hittades stora mängder rysk vodka. Nu åtalas sju personer för smugglingsbrott.

I slutet av november 2015 iakttas en lastbil vid en bensinstation i Mellerud. Där möter lastbilen upp med en personbil. Båda bilarna lämnar macken och kör till ett lager. När tullverket slår till hittas 3.911 liter rysk vodka i lastbilen. En man flyr från platsen.

Totalt grips fyra män under dagen. Alkoholen tas i beslag och samtliga misstänks för grov olovlig befattning med smuggelgods, enligt Tullverkets protokoll.

En av de gripna männen uppger att han fått uppdraget att köra lastbilen från Göteborg av sin chef. I Mellerud var det tänkt att han skulle möta upp några personer vid bensinstationen.

I en lagerlokal i Göteborg förvarades 6.567 liter starksprit. Nu åtalas sju personer.

Nekar till brott

Senare hittas ytterligare en lastbil med sprit i Göteborg. Båda lastbilarna ska enligt åtalet ha lastats med smuggelsprit från samma lagerlokal i Göteborg.

Totalt åtalas nu sju personer för grov olovlig befattning med smuggelgods. Samtliga nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.