• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Foto: SVT

Här besöker Löfven provtagningstältet i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfven var på besök i Göteborg under onsdagen. Bland annat gick han en rundvandring på Östra sjukhuset och besökte regionens smittskydd.

På onsdagsmorgonen bekräftades två nya coronafall i Västra Götaland. Totalt har nu elva personer testats positivt för covid-19, vilket gör regionen till en av de värst drabbade i landet. Med anledning av den senaste tidens spridning besökte statsministern Göteborg för att skapa sig en bild av läget.

– Jag vill veta mer om hur vi begränsar smittan i det konkreta arbetet för det är huvuduppgiften nu. Och det pågår ju bland annat ett väldigt professionellt arbete med spåra smittan just nu, säger statsminister Stefan Löfven (S).

De besked han fått under de senaste dagarna anser han lugnande.

– Regionerna och myndigheterna säger till oss att vi har beredskap även för ett värre scenario, så vi kan ta höjd för om det skulle bli värre än vad vi just nu kan tro – och det är viktigt att veta, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.