Tommy signalerade med sina blinkers för att bussen inte skulle köra om honom, men till slut fick han väja till höger för att släppa förbi den. Foto: Privat

Här blir Jörgen omkörd av bussen – trots förbudet

Uppdaterad
Publicerad

När bussen trotsade omkörningsförbudet träffades Jörgens bil av stenskott som förstörde lacken. Självrisken för skadorna är nästan 7000 kronor, och han ska nu polisanmäla händelsen.

– Vi får se vem som ska betala det här. Antingen är det Trafikverket eller Västtrafik, eller chauffören själv, säger Jörgen.

Se händelsen och hör Jörgen själv berätta om omkörningen i klippet ovan.

Västtrafik är medvetna om att det har kommit in en polisanmälan.

– Våra bussar har inga dispenser för att inte följa trafikreglerna, och vi går regelbundet ut med den informationen till våra trafikföretag, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Västtrafik kommer nu ta kontakt med det trafikföretag som körde bussen.

– Vi har fått information om att det var en buss som körde för fort och körde om på den vägsträckan, så det skall vi tala med företaget om, säger Mette Ramquist.

Han som har fått sin bil delvis förstörd, vad kan han göra?

– Det är viktigt att han kontaktar sitt försäkringsbolag, säger Mette Ramquist.

Vem tar notan, Västtrafik, trafikföretaget, föraren själv eller Trafikverket?

– Det kan jag inte svara på, mer än att det blir ett försäkringsärende, säger Mette Ramquist. presschef på Västtrafik.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.