Se MC-tomtarnas parad här. Foto: Privat

Se MC-tomtarnas luciacruising genom Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Motorcykelfantaster utklädda till tomtar, renar och lucior cruisade under söndagen genom Göteborg. Rekordmånga deltog i eventet som ägde rum för femte året i rad.

– Jag tror det behövs extra mycket i år, säger arrangören och årets lucia Nora Hesselroth.

Klicka på klippet för att se tomteparaden längs Linnégatan.

Med en lila luciakrona på sin hjälm åkte Nora Hesselroth först i paraden. Det är tredje gången hon deltar i cruisingen och hon ser hur intresset för paraden, som arrangeras av Sporthoj Göteborg, växer sig allt större.

– Det var en jäkla massa som deltog, minst 150 skulle jag säga, vilket är mer än någonsin. Många har sett framemot det här länge, kanske extra mycket i år då man mest sitter hemma och inte har så mycket att göra, säger hon.

”Vårt sätt att sprida glädje”

Paraden utgick från Götaplatsen och körde bland annat längs med Avenyn, genom Vasa och från Järntorget upp mot Linnéplatsen. Den pågick i omkring en timme och avslutades där den startade.

– Det är vårt sätt att sprida glädje i jultider. Alla, oavsett erfarenhet, får vara med och köra med sin hoj, säger Nora Hesselroth.

Hon påpekar att de tänkt på att hålla avstånd under cruisingen för att inte bidra till ökad smittspridning av coronaviruset.

Klicka på klippet nedan för att se luciacruisingen från 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.