Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I två timmar kämpade Max med att få upp håkäringen. Titta på klippet och se när Max gör sitt livs fångst. Foto: Joakim Larsson

Här drar Max, 18, från Lerum upp monsterfisken

Uppdaterad
Publicerad

En baddare på 600 kg – det blev fiskelyckan när Max 18 år från Lerum var ute och fiskade tillsammans med sin pappa och farfar. I påsk drog han upp den enorma håkäringen.

– Ett monster kom upp till ytan, jag kunde inte tro mina ögon, säger Max Larsson.

Han drog och drog och kände att det var något ovanligt tungt på kroken, men Max Larsson kunde inte ana att det var en så enorm haj.

Håkäringen uppskattas väga över 600 kg – och är i så fall den största fisk som hittills fiskats upp i Sverige. Något som TV4 var först med att berätta om.

– Det var två timmars kämpande innan vi fick upp den, säger Max och berättar att han fick napp 35 sjömil väster om Väderöarna.

Fångsten ska rapporteras in och nu granskas innan rekordet blir officiellt. Efter att Max Larsson fångat den stora håkäringen släpptes den tillbaka i vattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.