Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nära hundra unga tävlar under lördagen i simhopp i Göteborg i den största ungdomstävlingen av sitt slag. Foto: Maria-Elena Zelaya/SVT

Här får unga tävla i simhopp för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Bland trampoliner i olika höjder står 16-åriga Ebba Bratt från Göteborg och firar. Hon har precis vunnit silver på sin första tävling på ungdomshoppet.

– Det känns jätteroligt, jag har fullt med fjärilar i magen, säger Ebba Bratt.

När Emil Allenius var 13 år började han tävla inom simhopp, men då var andra i hans ålder redan långt före.

– För sådana som mig som började sent betyder det här jättemycket, jag älskar att simma och hoppa, säger 17-åriga Emil Allenius som är med och tävlar för tredje gången.

Riktar sig till alla

Tävlingen Ungdomshoppet riktar sig till unga mellan 12 till 18 år som antingen inte har tävlat tidigare eller som började tävla i senare ålder och som vill bygga på sin tävlingsserie.

I dag är tävlingen den största i sitt slag i Sverige.

– Den här tävlingen fyller en viktig funktion, säger Kristel Welam, projektledare.

”Pirrigt”

Det enda kravet som gäller för att få vara med och tävla är att man inte får ha deltagit i ett mästerskap under det senaste året och man ska på ett eller annat sätt ha tävlat i sin hemmiljö tidigare.

– Det är min första gång som jag tävlar så jag är väldigt taggad, det känns pirrigt, säger Ebba Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.