Foto: Göteborgsvarvet

Här går Göteborgsvarvet

Uppdaterad
Publicerad

Över 60 000 löpare ska springa Göteborgsvarvet idag. Titta på kartan var du bäst kan heja på dina släktingar och vänner. Här finns också information om var det serveras vatten eller var det finns sjukvårdare.

Det väntas cirka 200 000 åskådare till Göteborgsvarvet idag. Medan de väntar på löparna kan de lyssna på något av de 50 band som spelar runt banan, eller besöka en av 400 toaletter. Om någon löpare skadar sig finns det sammanlagt 20 sjukvårdsstationer dit man kan vända sig.

En miljon muggar

Solen förväntas skina under hela dagen, men temperaturen förväntas sjunka under eftermiddagen, vilket säkert många löpare är tacksamma för. Tipset från tävlingsläkaren Claes Mangelus är att löparna ska dricka ett glas med dryck varje kvart under loppet. Det finns sammanlagt 100 000 liter vatten, 30 000 liter sportdryck och 1 000 000 muggar som serveras till löparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.