Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var intensivt selfiefotograferande när VM-hjälten Rebecka Blomqvist återvände till sin gamla hemskola i Uddevalla. Foto: Richard Veldre/SVT

Här hyllas Rebecka Blomqvist av skoleleverna efter VM-bronset

Publicerad

Hon var avbytaren som alltid levererade. Med tre mål för Sverige i VM, på lika många anfall, var det en bejublad Rebecka Blomqvist som möttes av Ramnerödsskolans elever i Uddevalla.

Det har varit en vecka av firande sedan det svenska fotbollslandslaget återvände med bronsmedaljen från VM i Australien och Nya Zeeland. Anfallaren Rebecka Blomqvist blev firad av hemkommunen tillsammans med Ramnerödsskolans elever och personal.

– Det har varit helt fantastiskt. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men det har varit roligt att träffa elever och gamla lärare, säger Rebecka Blomqvist efter närmare en timme av autografer och selfiebilder.

Se firandet i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.