Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås, berättar vad det betyder att regeringen gett besked om satsning på ny järnväg mellan Borås och Göteborg. Foto: SVT

Här kommenterar Borås kommunalråd regeringens tågbesked

Uppdaterad
Publicerad

På vardagsmorgnar och eftermiddagar går buss 100, en dubbeldäckare, var femte minut mellan Göteborg och Borås. Att det kommer att bli en järnväg mellan Västra Götalands två största städer, var ett besked som Borås kommunalråd längtat efter.

I dag avslöjade regeringen att en ny järnväg mellan Göteborg och Borås ingår i den kommande Nationella planen för infrastruktur. En satsning som saknades i Trafikverkets tioårsplan från i höstas. Regeringen avsätter nu 3,8 miljarder till projektet vars totala kostnad beräknas till 30 miljarder. 2024 är det tänkt att bygget ska starta.

Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås, var på plats vid presskonferensen i dag. Det märktes tydligt att detta var en kämparvinst för honom

Götalandsbanan

– Nu för första gången får vi besked att man ska bygga en nya järnväg mellan Göteborg och Borås, säger han till SVT Nyheter Väst.

Se hela intervjun med honom i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Götalandsbanan

Mer i ämnet