Starta klippet för att se delfinerna simma ikapp med båten. Foto: Joakim Larsson

Här överraskas Joakim på fisketuren – av lekande delfiner

Uppdaterad
Publicerad

När Joakim Larsson och hans sällskap lämnade land var de bara tre. Men väl ute på öppet hav så fick de plötsligt sällskap – av ett tiotal delfiner.

– Jag har sett tumlare, vikval och mycket annat här ute, men aldrig delfiner, säger Joakim Larsson.

Det var i onsdags som Joakim Larsson tog båten från Mollösund tillsammans med sin pappa och en kompis. Som så många gånger förr skulle de fiska, men en bra bit ute till havs hände något som stal allas uppmärksamhet.

– Vi stängde av motorn och såg hur ett gäng delfiner samlades kring båten. Sen satte vi igång den igen och körde, och då följde de med och lekte och hoppade, säger Joakim, och fortsätter:

– Då tog jag snabbt fram kameran och började filma dem.

Starta klippet ovan för att se vad Joakim lyckades fånga på film.

Det är inte första gången Joakim Larsson fiskar långt ute på Skagerrak. Bilden ovan är från en fisketur i fjol, och vitrockan han håller i handen släpptes oskadd tillbaka i havet efter fotograferingen. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.