Amrita Mukherjee var en av alla som deltog i promenaden på tisdagskvällen. – Nu måste vi stå enade mot de destruktiva krafterna, säger hon. Medverkar i klippet gör även Adam Boklund, Josefine Aronsson, lärare på Svartmosseskolan, och Karin Boklund. Foto: Foto: Dennis Franco/SVT

Här promenerar människor mot våldet i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan sköts en polisman till döds på öppen gata i Biskopsgården i Göteborg. På tisdagskvällen samlades människor i området för att protestera mot våldet i en gemensam promenad.

I klippet möter du några av deltagarna

Regnet stoppade inte uppslutningen till promenaden mot våldet i Biskopsgården. Flera hundra människor samlades på Länsmanstorget på Hisingen i Göteborg och gick den sex kilometer långa sträckan till Vågmästareplatsen. På vägen passerade tåget den plats där en polisman i 30-årsåldern sköts till döds för en vecka sedan. Vid blomsterhavet samlades fler för att ansluta längs vägen.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

– Jag har kommit hit för att visa mitt stöd, support och medkänsla för polisen. Polisen är anledningen att jag lever i dag, säger en person som vill vara anonym.

Avslutades vid polishuset

Promenaden genomfördes som en tyst protest mot allt våld i Biskopsgården utan manifesterande budskap eller högljudda slagrop. Slutdestination för aktionen var polishuset på Vågmästareplatsen, där folksamlingen snabbt löstes upp.

– Jag är så glad och tacksam att så många dök upp, långt fler än de 20 personer jag hade räknat med, säger Viktoria Sikström som är initiativtagare.

En kvinna som deltagit i promenaden och som själv bor i Biskopsgården trycker på hur viktigt det är att visa sitt stöd i sådana här sammanhang.

– Vi var många som grät när polismannen dog. De är ju där för att skydda oss, för vår trygghet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet