Foto: Trafikverket

Här ser du exakt hur Västlänken kommer gå

Publicerad

Innan sommaren tog Trafikverket fram en ny interaktiv karta där du kan se exakt hur Västlänken kommer slingra sig genom Göteborg.
– Vi har sett ett stort intresse, säger Camilla Hult, mediekommunikatör Väst Trafikverket.

Som ett stort U kommer Västlänken vandra under Göteborg. På Trafikverkets nya karta kan du följa exakt hur den kommer gå. Både som huvudtunnel men även de små tarmarna som sprängs för att nå fram till huvudtunneln.

– Kartan är exakt, du kan zooma in och se exakt hur den kommer att gå, säger Camilla Hult.

Boende är informerade

På Trafikverket menar de att alla som har ett hus som ligger precis i anslutning till tunneln skall ha blivit informerade om sin position och om vad som kommer ske i deras område. Men det finns många som intresserar sig för Västlänkens framfart.

– Vi har märkt ett väldigt stort intresse kring allting som gäller Västlänken, säger Camilla Hult.

Följa dag för dag

Små delar av kartan är rosafärgade. Det är de delarna av tunneln som redan sprängts fram i berg. En utveckling som nyfikna kan följa dag för dag. Så småningom skall allt arbete med tunneln markeras ut på kartan så att arbetet kan följas i realtid. 

– Vi hoppas att den kompletta kartan är klar snart, säger Camilla Hult.

Här hittar du Trafikverkets karta.

Så planeras Västlänken att byggas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer