Foto: Per Wahlberg/TT

Hellström-fans rasar mot biljettkaos

Publicerad

Intresset är stort inför Håkan Hellströms två konserter på Ullevi nästa sommar – så stort att biljettföretaget Ticketmasters hemsida verkar ha svårt att palla trycket.

På Hellströms och Ticketmasters Facebook-sidor haglar hundratals arga kommentarer från biljettköpare som blivit utkastade ur systemet flera gånger. Många vittnar om att de köat hela morgonen och lyckats välja biljetter för att sedan mötas av meddelanden om ”tekniskt fel” när det varit dags att betala.

”Har varit framme till sista betalningsläget och trots detta inte varken sig kunnat betala ändå mindre fått några biljetter. Skandal”, skriver en person.

”Kastades också ut. Fruktansvärt dåligt av Ticketmaster att ta på sig ett uppdrag som de uppenbarligen inte har kapacitet att utföra”, rasar en annan.

Ticketmaster vill inte ställa upp på en intervju, men skriver i ett mejl till SVT att släppet var ett av de mest populära biljettsläppen Ticketmaster haft i hela Europa.

”Enorm efterfrågan”

– Den enorma efterfrågan ledde tyvärr till att vissa fans upplevde ett långsammare biljettköp än vanligt. Vi beklagar självklart det inträffade men kan bekräfta att det nu fungerar som normalt och att arrangören ser över möjligheten att få till en tredje konsert, skriver Cecilia Nilsson, kommunikationsansvarig på Ticketmaster.

Det var på fredagsförmiddagen som det stod klart att Hellström spelar två gånger kommande sommar. Efter ”superhögt” tryck på biljettkassan meddelade arrangören att det blir en andra kväll 13 juni.

För en vecka avslöjade Hellström planerna på att återvända till Göteborgsarenan den 12 juni för att fira 20-årsjubileet för debuten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”.

Hotellen fullbokade

Häromdagen rapporterade Göteborgs-Posten att så gott som alla hotellrum i Göteborg redan är bokade.

Senast Håkan Hellström spelade på Ullevi var i juli 2017 under turnén ”Rullande åska”. Efter den turnén sade Hellström att han planerade att hålla sig borta från scenen i några år.

I december 2018 släppte Håkan Hellström sitt senaste album ”Illusioner”.

Många köade för biljetter på fredagmorgonen – en av dem var Jeanette Fernandes. Hör henne i klippet nedan.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här köar Jeanette i timmar för Håkan-biljetter Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Håkan Hellström

Mer i ämnet