Henrik Signell, förbundskapten handbollslandslaget. Foto: BILDBYRÅN

Henrik Signell blir kapten på heltid

Publicerad

Efter att han fört damlaget till stora framgångar med fyra SM-guld och ett silver kommer Henrik Signell att lämna sitt uppdrag i Sävehof för att helt inrikta sig på damlandslaget i handboll.

Henrik Signell känner sig hedrad över att bli förbundskapten för damlandslaget i handboll på heltid.

– Jag är glad, tacksam och stolt att få fortsätta. Det ska bli roligt och spännande att få möjligheten att arbeta fullt ut med landslaget. Vi har många spännande mästerskap framför oss, säger Henrik Signell till TT.

Därmed så bryter han kontraktet som tränare för Sävehof.

-Det har varit tre parter med i förhandlingarna. Sävehof har varit väldigt tillmötesgående och sett till min önskan, säger Henrik Signell.

Hans kontrakt med klubben skulle ha gällt ytterligare en säsong, nu slutar han efter den här säsongens slutspel.

Kontraktet som förbundskapten gäller över OS i Tokyo 2020. Och målsättningen är klar.

-Vi vill ligga i toppen. Vi är definitivt ett av de lag som kan slåss om medaljerna i stora mästerskap. Men jag vill också jobba lite bredare med dem som är utanför landslaget.

De svenska damerna under Signells ledning gjorde succé i VM i Tyskland i slutet på förra året. Efter gruppvinst gick de fram till semifinal, den första någonsin, där de förlorade mot den blivande världsmästaren Frankrike.

Fakta Henrik Signell

Född 1976

Tränat Sävehof sedan 2012

Förbundskapten sedan 2016

Tog Sverige till en 4:e plats under VM 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.