Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt Robert Karlsson, biträdande regionpolischef, är insatsen en av de större på flera år. Foto: SVT

Flera gripna i stor polisinsats i Göteborgsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har under tisdagen gripits i en stor polisinsats mot grov organiserad brottslighet i Göteborgsområdet. Polisen har bland annat tagit narkotika, vapen och pengar i beslag.

– Det är en signal till kriminaliteten att man åker fast förr eller senare, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson.

Polisen slog till på flera platser tidigt på tisdagsmorgonen. Inledningsvis arbetade hundratals poliser, bland annat insatsstyrkan, bombskyddet och hundförare, med gryningsräden.

– Jag kan inte påminna mig att vi i närtid har gjort en så kraftfull, koordinerad och intensivt insats tidigare, som vi har gjort idag, säger Robert Karlsson.

På vilket sätt är det bättre att samla ärenden och göra ett stort tillslag?

– Det beror ju på, det går inte att säga. Det kan finnas stora fördelar med det under vissa förutsättningar. Är det bättre att få månadslön eller att få en miljon i juni? Ja, ibland är det bättre att få månadslön om det är ett långt kontrakt, och ibland är det bättre att ta en klumpsumma.

Varför slog ni till just nu?

– Ja, det kan man ju fundera på. Det var det bästa att göra, av skäl jag inte vill gå in på, säger han.

15–20 personer gripna

Vid klockan 17 hade mellan 15 och 20 personer gripits av polis i insatsen, misstänkta för antingen narkotika- eller våldsbrott.

När insatsen avslutas kan Robert Karlsson inte svara på.

– Det är väldigt svårt att säga. Vi har tagit ganska mycket i beslag, och har en hel del förhör som återstår, det ska vägas och mätas och undersökas och så ska vi komma in i en del teknik, så det går inte riktigt att svara på den frågan. Men det kommer att ta tid, så mycket kan jag säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.