Här slåss våldsamma maskerade demonstranter Foto: Danien Ericsson

Här slåss våldsamma maskerade demonstranter

Uppdaterad
Publicerad

På bilderna syns hur maskerade och våldsbejakande demonstranter försöker slunga stenar i riktning mot nazisterna. Då blir de själva attackerade och våldsamt bråk uppstår.

Bråket uppstod strax före klockan 15 mellan Mässan och Liseberg. Enligt uppgifter från platsen kastade motdemonstranter både stenar och knallskott mot polisen som ringat in nazisterna vid Lisebergs tågstation.

Efter slagsmålet svarade polisen med att köra fram flera minibussar och mota bort de våldsamma motdemonstranterna. I samband med det ska en civil person har blivit skadad.

NMR-demonstration i Göteborg

– Personen ska ha fått något kastat på sig och har förts till sjukhus med ambulans, sa Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen till TT.

Vid 19.30-tiden meddelande polisen att de under dagen gripit 35 personer som är misstänkta för olikabrott. En övervägande del rör våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman. Fyra personer är anhållna förberedelser till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NMR-demonstration i Göteborg

Mer i ämnet