• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kristine Nowlain har sjungit opera i tio år – under fredagen sjöng hon för sin mormors äldreboende. Foto: SVT

Åkte från Malmö till Göteborg för att sjunga opera för sin mormor

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen fick operasångerskan Kristine Nowlain att åka från Malmö till Göteborg för att sjunga opera för sin mormors äldreboende.

– Det är fantastiskt, säger mormor Lisa Andersson.

Kristine Nowlain har sjungit opera i tio år bland annat på Malmö opera men att sjunga på ett äldreboendet var inget hon hade planerat.  

– Det känns så bra att kunna komma ut till folk som behöver lite kultur nu när de är så isolerade, säger Kristine Nowlain. 

Coronaviruset i Västsverige

Kristine föreslog ideén att besöka sin mormors äldreboende för att sjunga opera på innergården för de äldre. Vilket både personalen och de boende var mycket glada för. Genom fönstren hade även de som inte befann sig på innegården möjligheten att njuta av musiken. 

Se operaframträdandet i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet